Siirry sisältöön

Ympäristö

Rakennus vaikuttaa käyttäjäänsä

Koulurakennuksemme tukee opetusta ja kehitystä. Koulun arkkitehtoninen kokonaisuus edistää sielullista liikkuvuutta, herättää iloa, mielikuvia ja luo viihtyvyyttä.

Oppimiseen ja viihtyvyyteen vaikuttavat rakennuksen ulko- ja sisämuodot, värit, valot, varjot ja materiaalit. Ristola-yhteisössä nämä seikat on otettu huomioon.
Huoneiden monikulmaisuus antaa käyttäjälleen turvallisuudentunteen lukuisine suojelevine sopukkoineen, jotka toimivat ikään kuin sielullisina piilopaikkoina.

Myös värit vaikuttavat vahvasti ihmisen sielunelämään. Siksi rakennuksen seinät on maalattu kasviväreillä laseeraustekniikalla. Ne näyttävät läpikuultavilta ja eläviltä.

Suuri merkitys kokonaisuuden kokemisessa on myös valolla ja varjolla. Ikkunoiden muoto ja niiden sijainti on tarkkaan suunniteltu suotuisan luonnonvalon saamiseksi. Pyöreän ikkuna kautta tuleva valo vaikuttaa aivan eri tavalla kuin neliön tai monikulmaisen ikkunan valo. Valo synnyttää varjoja. Varjo sekä valo yhdessä luovat tunnelmaa, joka vaikuttaa ihmisen sielunelämään.

Luonnonvalon lisäksi huomioita on kiinnitetty sähkövalon laatuun. Värit, muodot, valot ja sisustus vaikuttavat harmonisella ja mielikuvia herättävällä tavalla.